Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις στο ημερολόγιο
 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
Αύγουστος 2017
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

elogprosv

Είσοδος

naftemporiki.gr
Οικονομία | naftemporiki.gr
 • Πληρωμές ληξιπρόθεσμων 306 εκατ. από το Δημόσιο
  Σημαντική ένεση ρευστότητας έγινε τον Ιούλιο στους οφειλέτες του Δημοσίου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η δαπάνη στο επτάμηνο για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ανήλθε στο 1,105 δισ. ευρώ έναντι 799 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου. Δηλαδή, μέσα στον Ιούλιο, διατέθηκαν -με βάση την ΤτΕ- περίπου 306 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 • Σταϊκούρας: Η Ελλάδα απέχει ακόμα από τα επίπεδα αξιολόγησης του 2014
  Η χώρα χρειάζεται τολμηρές μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο, που θα κινείται πέρα και πάνω από τα μνημόνια, τυχές του οποίου έχει καταθέσει ήδη η Νέα Δημοκρατία και θα ξεδιπλώσει το επόμενο χρονικό διάστημα. τονίζει Τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας.
 • Όγδοος διαδοχικός μήνας ανόδου για τον τζίρο της βιομηχανίας
  Νέα σημαντική άνοδο κατέγραψε ο τζίρος της βιομηχανίας τον περασμένο Ιούνιο, λόγω της ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό και ειδικά από τις χώρες εκτός Ευρωζώνης, ενώ σε θετικά, αλλά χαμηλότερα επίπεδα, κινήθηκαν οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά. Από τους 24 κλάδους της μεταποίησης, οι 18 πέτυχαν αύξηση των πωλήσεων.
 • ΥΠΟΙΚ: Χωρίς αστάθεια η τρίτη αξιολόγηση
  Ένα ακόμη θετικό βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θεωρείται η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, μετά τους οίκους Standard's & Poor's και Moody's, που έρχεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την επιτυχημένη έξοδο στις διεθνείς αγορές. Η νέα θετική προοπτική της οικονομίας, και από τους οίκους αξιολόγησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια, ενώ και το γεγονός ότι θα υπάρξουν σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα διευκολύνει την πρόσβαση της Eλλά​δας στις αγορές.
 • Fitch: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «Β-» από «CCC»
  Σε «Β-» από «CCC» προηγουμένως, αναβάθμισε ο οίκος Fitch Ratings την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με θετική προοπτική (outlook).

News

Θέματα εργασιών τέλους χρήσης περιόδου 2015 σύμφωνα με τα Ε.Λ.Π.

Κατεβάστε εδώ ένα εύχρηστο ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) με επιλεγμένα θέματα και παραδείγματα για τις εργασίες τέλους χρήσης της περιόδου 2015 πολύ μικρών και μικρών οντοτήτων σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, που επιμελήθηκαν οι κ.κ. Γιώργος Κορομηλάς και Μαρίνα Τσιαουσίδου

Οι βασικές φορολογικές αλλαγές των Ν.4334/2015 και Ν.4336/2015

Διαβάστε  εδώ  τις μεταβολές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκαν με τους Ν. 4334/16.7.2015 (Φ.Ε.Κ. 80/Α’) και Ν. 4336/14.8.2015 (Φ.Ε.Κ. 94/Α')

 

Ημερίδα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - Η ενοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των λογιστικών κανόνων»


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), με τη συμμετοχή του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Φορολογία και Ελεγκτική» του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου και του 12
ου Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, η δωρεάν ημερίδα με θέμα: «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - Η ενοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των λογιστικών κανόνων». Βασικά σημεία των εισηγήσεων όπως δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της 15ης Ιανουαρίου 2015 της εφημερίδας "Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ" μπορείτε να διαβάσετε εδώ